Økonomi og økonomisk kriminalitet i Norge

I et land som Norge er det ekstremt strengt på økonomi (religion nærmest) og det skal ikke mye tilfør noen hever øyenbrynet og sier «vent litt her…». Økonomi i Norge blir sett på som noe hellig – og straffene for de som driver økonomisk kriminalitet er deretter.

Du har faktisk ikke lyst til å sitte fem-seks år i fengsel i Norge bare fordi du har skjult unna en del skatt som mangemillionær. Det er triste år, og du bør holde deg på den riktige siden av loven om du skal unngå noe slikt.

Hvis noen som helst plutselig svir av 50 000 i kontanter, så vil nok noen legge merke til det. Om det blir apportert? Tja, vanskelig å si. Men skulle det bli spurt om, så er det nok noen som har fått med seg at det ble brukt uvanlig mye kontanter.

Å «hvitvaske» penger er ikke lett . Man må som oftest kjenne til noen som jobber eller driver firma,eller rett og slett gjøre utrolig mye grovarbeid selv, som å selge fiktive gjenstander der mottagerer deg selv. F.eks at man «kjøper» en gjenstand, legger ut for salg, og selger den til seg selvfor the dobbelte.

Vi anbefaler for øvrig INGEN å drive med slik økonomisk kriminalitet, og når du ser på de strafferammene som blir satt for slik type handling – ja, da bør du nok innse at dette ikke er noe å satse på. Hvitvasking av store penger er ikke akkurat noen enkel oppgave – se eksempelvis på NOKAS-gutta som involverte mange finansmenn før de var i nærheten av å kunne sette noen penger inn til det elektroniske.

Men det er ikke mange kriminelle som vasker pengene sine, de blir som oftest brukt om og om igjen innenfor «sirkelen» det foregår.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Økonomi og økonomisk kriminalitet i Norge, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Tags: