Bør du stole på banken når du skal søke lån?

I dagens verden med en redusert arbeidsmarked, høy rente, og konkurs for mange store bedrifter er det mange som frister med gunstige lån uten særlig rente eller med påskriften «gebyrfri». Disse frisene gjør at ting virker som at alle våre økonomiske problemer har plutselig en rask løsning. Selv om disse institusjonene (bankene) holder hva de lover, og de faktisk gir deg raske penger i form av lån er de på ingen måte en permanent løsning for de aller fleste når det kommer til privatøkonomi.

Det er betinget å spørre seg; kan man stole på banken når man skal søke lån? Er de ansatte i bankene kun ute etter pengene dine i form av gebyrer og renter, eller vil de sine egne kunders beste?

I hovedsak er det å gi ut lån en måte for banken å motta penger på forhånd for å betale sine utgifter. Dette finansieres ved hjelp av renter og avdrag som lånetaker blir nødt til å betale tilbake til den aktuelle banken. De aller færreste bankene (om det er noen i det hele tatt) har helt 100 % rentefrie lån, noe du kan se om du klikker deg litt rundt for å se etter gunstige lån på internett.

Men enkelte lån er selvfølgelig dyrere enn andre. Lån som er øremerket noe materielt og investeringsvennlig (som en bil, hus og studietid) er ofte billigere og innehar en bedre rente enn lån der du kan bruke pengene på hva du vil.  Sistnevnte lån kalles forbrukslån og du må ut med litt mer penger enn om du tar et lån som er knyttet opp mot noe fast.

På toppen av lånebeløpet vil lånetakeren også måtte betale en litt høyere rente om man ikke følger betalingsplanen med banken. De vil også måtte betale et lånegebyr som vanligvis ikke er så veldig avskrekkende. Men tenk deg om to ganger før du tar opp et forbrukslån – dog kan det være gunstig om du vet hvordan du skal finansiere nedbetalingen!

I dagens internettbaserte verden er de fleste av lånene mulig å søke om og bli behandlet elektronisk. Mange selskaper gjør det raskt, enkelt og tilgjengelig slik at det skal være lettest mulig å søke om lån på nettet. Ikke bare lover de å få deg pengene du trenger, men du får også lovnader om at det er mulig å gjøre det på bare et par minutter. Mange mennesker i dag er tiltrukket av ideen om at alt de trenger er tilgjengelig for dem ved kun et par museklikk. Derfor vil selskaper som opererer på internett være svært populære blant folk som søker seg til gunstige lån kjapt.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 4.8/5 (6 votes cast)
Bør du stole på banken når du skal søke lån?, 4.8 out of 5 based on 6 ratings