Grunner til å eliminere kredittkortgjeld

Kredittkortselskaper kan endre nesten alle vilkårene av kredittkortavtalen ved å gi kun 15 dagers varsel på forhånd. Derfor bør du være forsiktig med å ha alt for stor gjeld på det kortet, slik at du ikke går på en smell når det kommer til feks renter.

Det er lite trolig at seriøse norske banker skal lure deg på denne måten, men om du har kredittkort hos ikke så veldig kjente banker, så anbefaler vi deg å ha lite gjeld her.

Vi blir vant til kortselskapene å justere sin utlånsrente, men de endrer også vilkårene av andre grunner. For eksempel kan de øke avgifter for sen betaling og de kan øke renten uten å måtte rettferdiggjøre det på noen som helst måte.

Kredittkortselskaper kan øke kostnadene ved et kjøp måneder etter at du kjøpte den.

Hvis du kjøpte en widescreen plasma-TV for 3 måneder siden, ved hjelp av et kort som på det tidspunktet hadde rente på 9,9% den måneden, og du er sen med bare én betaling på denne TV-en, kan kredittkortselskapet belaste deg med et gebyr og sette opp renten slik de ønsker. Du må alltid passe på å holde et øye med hvilke endringer banken gjør mtp betingelser.

De kan i praksis øker kostnadene for enkelte månede eller kanskje år etter at du kjøpte TV-en din. TV-forhandleren vil ikke være i posisjon til å gjøre dette, men kredittkortselskapet kan gjøre nærmest hva de vil.

 

Cashback er bare fordelaktig om du ikke pådrar deg masse renter og gebyrer. For da vil du måtte bruke de ekstra pengene til å dekke over unødvendige kostander.

Rentefrie balanseoverføringer og betalingsperioder kan forsvinne for noen mindre utelatelser. Hvis du har rentefrie kjøp og balanseoverføringer – ta å sørg for å holde oppe utbetalingene slik at du slipper å bruke det opptjente beløpet på å dekke tullete utgifter.

Det er også sånn at du må passe på at du har et generelt godt forhold til banken din. Ikke bare når det kommer til kredittkort, men til alle typer lån.

Hvis du mangler en betaling på boliglån evnt billånet ditt eller andre finansielle betalinger, kan kredittkortselskapet/banken revurdere dine betingelser og øke renten tilsvarende.

Hvis du derfor glipp av en lånebetaling på din båt eller bil, men likevel betaler skyldige beløp på kortene dine, kan du stå i fare for at renten øker på kredittkortet ditt som en straff.

Uten at du vet det kan banken holde deg som gissel i det tidspunktet du kanskje virkelig trenger økonomisk bistand. Ikke la kredittkortselskapet fortsatt ha anledning til å ta fortjeneste på din bekostning, og samtidig muligheten til å dra nytte av enhver ulykke du måtte ha.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Grunner til å eliminere kredittkortgjeld, 5.0 out of 5 based on 5 ratings