Hvordan bli mer økonomisk?

Spørsmål

Jeg bruker rett og slett for mye penger. Kredittkortet går varmt, og jeg sliter med refinansiering av diverse lån som jeg har tatt opp tidligere. Spørsmålet er hvordan jeg skal få kontroll på økonomien min. Vil det være lurt å gå til banken og høre hvordan vi kan sammen fikse en nedbetalingsplan?

Svar:

Jeg hadde samme problem med at pengene forsvinner alt for fort. Har prøvd å samle på kvitteringer for å vise meg selv hvor mye som brukes på mat og annet tull, men det fungerer dårlig siden jeg glemmer å at vare på kvitteringer etc. Holder på med et annet alternativ nå: har opprettet en ny sparekonto, så nå har jeg én brukskonto (knyttet til minibankkortet) og to sparekontoer.

For hver lønning fører jeg over slik at jeg har 1000 igjen på brukskontoen, og resten plassert på den nye sparekontoen. Hvis jeg underveis bruker opp de 1000 kr., fører jeg bare over litt til fra sparekontoen. Når neste lønning kommer, fører jeg først over de pengene som er igjen på den nye sparekontoen til den gamle, før jeg gjentar det ovenfor. Har i  tillegg SMS- og telebank, og den er jeg en aktiv bruker av.

Når jeg har under 500,- blir jeg automatisk mer bevisst på hva jeg bruker pengene på, og det er en lengre vei fra hele lønningen –> 500    enn   1000 –> 500.  På denne måten prøver jeg å gjøre det eneste som hjelper på å spare pengene; å bli mer bevisst på bruken av dem.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Hvordan bli mer økonomisk?, 5.0 out of 5 based on 5 ratings