Slik avskaffer du all kredittkortgjeld

Den gjennomsnittlige norske husholdning har nesten 5000 kroner i kredittkortgjeld, og mange mennesker er bare i stand til å betale ned rentene hver månede, noe som setter dem i en svært vanskelig situasjon. Men er det mulig å få refinansiert kredittkortgjelden din hos banken?

I aller høyeste grad.

Det kan være mulig, uavhengig av kreditt-historie, rente og nåværende balanse. Det beste alternativet, spesielt hvis du har en nedbetalingsplan med banken din, er å bare ringe kredittkortselskapet og spørre om de vil senke renten for at du en gang i fremtiden skal ha mulighet til å betale ned hele lånet.

Dette gjør de som regel – særlig hvis du forteller dem at du fikk et bedre tilbud fra en annen bank. Hvis du har en historie med det å betale sent vil de sannsynligvis ikke vil være villig til å senke renten betraktelig. Likevel er det verdt en telefonsamtale, og du kan ha flaks.

Hvis du har betalt regninger i tide kan det å be om en lavere rente være det eneste alternativet tilgjengelig for deg.. Hva hvis du ikke har penger til å betale hele lånet på en gang? Hvis du ikke kan betale dine regninger i tide, har du sannsynligvis ikke penger til å betale ned kredittkortgjelden hurtig, så det er viktig at du påpeker at du trenger litt tid på deg til å betale ned hele kredittkortgjelden.

Banken kan eller ikke kan være villig til å utarbeide en betalingsplan, men det koster deg ingenting å spørre dem, og det å forhandle et forlik med dem kan bli billigere for deg enn hvis du rådfører deg med en utenforstående part som skal hjelpe deg til en bedret privatøkonomi. Du skal huske på at det som regel (eller alltid…) er banken som har makten når det kommer til hva du er krevd til å betale  Dersom ditt kredittkortgjeld er av en betydelig størrelse og du ikke klarer å utføre betalinger er det verdt et forsøk.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
Slik avskaffer du all kredittkortgjeld, 4.3 out of 5 based on 7 ratings