Slik fjerner du kredittkortgjeld

Anskaffelse av for mye gjeld kan sette en stor belastning på det norske folk. Vi som lever i verdens beste land er ikke kjent med å ha økonomisk trøbbel, men statistikk viser at nordmenn er på toppen når det kommer til forbruksgjeld og kredittkortgjeld.

For å eliminere all den gjelden man har vil mange slå seg selv personlig konkurs. Det har etter hvert blitt vanskelig for noen mennesker å eliminere gjelden sin. Effekten av en personlig konkurs er langsiktige og ikke spesielt hyggelige.

Før du vurderer konkurs hjelper det å utforske løsninger på å eliminere kredittkortgjelden din. Her er noen tips som kan bidra til å redusere gjeld.

Noen har fått over 50,000 norske kroner i kredittkortgjeld, mens andre bare har rundt 10,000 norske kroner. Alt avhenger av hvor store kredittmuligheter du hadde på kredittkortet ditt. Personer med liten gjeld kan vanligvis betale ned alt sammen uten å bli konkurs. Imidlertid må disse personene være villig til å ofre noe i hverdagen sin for å betale ned gjelden.

Hvis du forsøker å eliminere kredittkortgjelden må du slutte å bruke kredittkort. Betal bare det månedlige minimumsbeløpet som er satt av og deretter kutt alle utgifter på kredittkortet helt ut. Før du kan eliminere kredittkortgjeld må du forplikte seg til å bruke kontanter til alle kjøp.

Forhandle frem en lavere rente er også viktig.

Hvis du har opprettholdt en god betalingshistorie med en bank bør du forsøke å forhandle frem en lavere rente. Når du kontakter kredittkortselskapet må du fremheve din historie med innhold som går på som lengde av kundeforholdet ditt med banken, betalingshistorikk, osv. Hvis antall betalingsanmerkninger er lave og alt annet er godt kan selskapet vurdere en reduksjon. Før du godkjenner forespørselen må du samtykke i en kredittsjekk.

I tillegg til å vurdere din kredittkort-historie med selskapet vil de også vurdere om du opprettholder øvrige lån som du har hos banken.

Når din kredittkortrenten er senket betaler du mindre finansavgifter. Dermed vil en større del av de månedlige utbetalingene (såkalt lønn/stipend) bidra til å redusere utestående saldo.

Det å eie et hjem gir en enorm fordel. Med dette har du det vi kan kalle en egenkapital. Som en huseier har du muligheten til å legge inn ditt hjem som egenkapital. Gjennom et hjem kan du på en enklere måte fremskaffe refinansiering av kredittkortgjeld.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 3.1/5 (9 votes cast)
Slik fjerner du kredittkortgjeld, 3.1 out of 5 based on 9 ratings