Tips for å bli bedre økonomisk

Vi presenterer en del tips til deg som ønsker å spare mer penger, tjene mer penger eller bare generelt få en bedre økonomisk forståelse.

For å skape en bedre privatøkonomisk hverdag må man handle der du får de laveste prisene i tillegg til å ta høyde for at kvaliteten er OK. For eksempel, hvis du skal kjøpe klær er det beste kjøpet rabattsalg der du kan få gode klær til billige priser. Ofte gjenspeiler pris kvaliteten, men på salg får du gode klær til en lav pris.

For finansielle investeringer, som aksjemarkedet, følger den gylne regel med å kjøpe variable aksjer når prisen er nede og selge den når den er på et høyt nivå. Det å kjøpe billig og selge dyrt er vel ikke akkurat noe jeg trenger å utdype ytterligere da de fleste forstår dette.

Dagens internett har gitt de beste mulighetene til å handle til den beste prisen på samtlige varer. Det kommer bare flere og flere nettbutikker her til lands, og du gjør klokt i å velge de beste alternativene her. Spesielt for forsikring, lån og økonomistyring er man  bortskjemt med mange valgmuligheter. Riktig analyse av kan redde lommeboken din for tusenvis av kroner årlig.

Lag et månedlig budsjett for å kjøpe de grunnleggende tingene man trenger i hverdagen. Bruk alltid en handleliste når du er på butikken slik at du slipper å ende opp med fire poser potetgull og tre pepsi max hver gang. Og reguler antallet av luksuselementer, noe som gir deg betydelige besparelser.

Riktig matplanlegging og matvaner resultere i bedre levekår, både økonomisk og mentalt. Hold deg frisk og spar på medisinsk regninger, uten at dette er et særskilt stort problem i Norge. Ikke kjøp inn mat som du ikke er sikker på om du kommer til å spise.

Betal regninger innen forfallsdato. Dette gir uvurderlige besparelser i en ellers tung økonomisk hverdag. Purringer og renter er så utrolig unødvendig å pådra seg.

Det er alltid slik at penger spart er penger tjent. Bare hold det i tankene og lev lykkelig i en sparsom hverdag. Vær mer økonomisk, og du vil innse at det på mange måter blir et bedre liv generelt.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)