Tips til aksjeinvestering

Har du et ønske om å begynne med aksjer – eller trenger du bare råd til hvilke innskudd du bør gjøre i aksjemarkedet? Vi har tipsene som kan vise deg veien til gode innkjøp av aksjer. I starten er det for øvrig viktig at du er beskjeden med antall kroner du spytter inn i aksjemarkedet. Den gyldne regelen er at du ikke investerer mer enn du har råd til å tape.

Når du investerer for så lite penger (dvs. mindre enn en børspost) er det veldig viktig at du kjøper i et selskap der det er høy omsetning. Ellers kan du risikere at du aldri får solgt aksjene dine for den prisen den omsettes for, ofte må du gå ned en del for å bli kvitt dem. Og når du handler aksjer er jo litt av poenget at du skal få kjøpt/solgt raskt når du har et ønske om dette.

Dette kan du finne ved å gå inn på oslobors.no f.eks. og sortere selskaper etter omsetning. Top 25 på denne listen bør være et greit utgangspunkt. (Merk, denne listen vil endre seg daglig, men se etter selskaper som har «fast plass»).

Finn deg et selskap som høres interessant ut og start med å lese nyheter på hegnar.no, dn.no, e24.no osv. Det å holde seg oppdatert på nyhetsfronten hva gjelder de store selskapene på aksjemarkedet er faktisk alfa og omega om du skal ha noe mål om å tjene penger på dette.

Sjekk også ut diverse aksjeforum, f.eks. forum.hegnar.no, men vær generelt kritisk til ting du leser her, og ikke la deg rive med av «ildsjeler». En del er også ute etter å ødelegge for andre, noe som lyser igjennom. Vær kritisk til alt du leser – og spesielt alle tips som kommer fra debattforumer på internett.

Husk også at når du investerer for lite penger trenger du også nødt til å gå opp en del prosent bare for å tjene inn kurtasjen. Nå vet jeg ikke hvor mye du betaler men enkelte betaler 39,-. Dvs 39 * 2 (kjøp+salg) må jeg ihvertall tjene inn for å gå i null.

Investerer man med denne ordningen 1000 kr i et selskap, må det stige 8% i verdi for at man skal ha tjent 2 kroner. Dette er sjelden noe som skjer daglig, så en langtidshorisont-løsning (dvs sitte på akjsene lenge) er å anbefale. Blir ingen daytrading på de som satser for lite penger.

VN:F [1.9.22_1171]
Stem over denne artikkelen.
Rating: 3.9/5 (9 votes cast)
Tips til aksjeinvestering, 3.9 out of 5 based on 9 ratings

Tags: , ,