Stadig flere nordmenn ønsker å reise på ferie i Norge. Norge er et fantastisk land og alt for få velger å oppleve Norge. Et økende fokus på klima og en økende «flyskam» gjør sitt til at stadig flere nordmenn reiser rundt i Norge. Dette er veldig bra, men for de som har hund så kan dette være en kjempe utfordring. For når man reiser i Norge så ønsker man gjerne å ta med hunden på tur, men hvor langt kan man egentlig kjøre med en hund?

Svaret på spørsmålet er ganske enkelt egentlig. Du kan kjøre så langt du vil med hunden din så lenge du tar hensyn til at du har med hund. Nedenfor har vi laget noen råd/tips til deg som ønsker å kjøre på lang biltur med din hund:

Husk å sikre hunden din

Dette er det viktigste du må huske på når du skal reise på biltur med hund. De siste årene så har det kommet veldig mange forskjellige produkter som er laget for å sikre hunden din. Det er kommet egne setebelter for hunder og det kommer stadig nye hundebur på markedet. Vi anbefaler at man velger å investere i et hundebur om man ønsker å reise på biltur med hunden. Dette er det sikreste alternativet for både deg og hunden din. Det kan være veldig fristende å kjøpe en sele men det er ikke sikkert for hunden din. Dersom du skulle være uheldig å krasje så vil hunden din ha svært lite beskyttelse. Det beste stedet å kjøpe et hundebur er online, da sparer du penger og du finner det største utvalget. Vi kan f.eks. anbefale billige-hundebur.com. Der finner man et stort utvalg til en rimelig penge.

Planlegg kjøreturen din

Det er utrolig viktig å planlegge ruten din når du har hund med. Det du må gjøre er å vite hvor det er mulig å stoppe opp og planlegge jevnlige stopp. Din hund har et større behov for deg for å strekke på beina, gå på do og ikke minst få i seg litt mat.

Lytt til hunden din

Hvis man ønsker å reise med hunden sin så er det viktig å lytte til den. Hvis hunden din begynner å ule eller bli misfornøyd så er det kanskje på tide med et stopp. Det er derfor veldig viktig å beregne god tid når man reiser med hund. Gi deg selv heller et par ekstra timer på tur og reis på hundens sine premisser så blir kjøreturen mye bedre.