Vil du vite hvordan du skal bli rik i dag? Du kan prøve lotteriet, eller prøve lykken på roulette på et online casino. Selvfølgelig vet du at oddsen er mot deg, ikke sant? Vil du ha en bedre måte å bli rik på?

 

Begynn å tenke på hva det innebærer å være rik. Tenk at du sitter der med en fantastisk maskin foran deg – datamaskinen. Den kan underholde deg, utdanne deg, ansette deg og har endeløse muligheter. Tenk deg tilbake for to hundre år siden, da de rikeste menneskene i verden ikke har tilgang til en datamaskin, eller en TV, eller en bil eller et kjøleskap, toalett eller moderne medisiner.

 

Tenk på hvor mange millioner mennesker i dag som ville ivrig bytte plass med deg. Hvis du anser deg selvsom  fattig er det andre som ville vurdere deg som rik ved sammenligning, ikke sant? «Rikdom» er relativt, er det ikke? Mens andre forestiller seg hvor mye bedre livet ville vært hvis de hadde så mye som deg tenker du motsatt.

 

Det er sikkert sant at livet kan bli bedre med penger. De som forteller deg annerledes lyver eller har en reell mangel på fantasi. Men lenge før du bli rik kan du bli rik ved å leve annerledes. Du kan lære å bli rik ved å nyte den virkelige rikdommen du allerede har. Hvis du ikke lærer å nyte livet først kan man ikke nyte framtidig rikdom i alle fall.

 

Hvem er egentlig rikere – en person med mye penger og ting som er vekselvis stresset og lei, eller en person som nyter alle de gode tingene han har? Verdsett det du har, og du vil bli rikere. Selvfølgelig bør du planlegge for fremtiden, men det er også viktig å leve i nuet.

1. Planlegg å tjene mer penger. Velg en måte (det er mange) og arbeid det. Prøv en annen hvis du mislykkes, men ikke slutt å prøve. Sett dine mål skriftlig, og ta de nødvendige skritt.

 

2. Bestem hva som er virkelig viktig for deg. Jeg har sett mer enn én person tilbringe hva som kunne ha vært et god investering på ting som egentlig ikke var viktig for dem. Selvkontroll trenger ikke å bety selvfornektelse, men det bør bety å gjøre hva du virkelig ønsker på lang sikt.

 

3. Lær å håndtere penger. Økonomistyring er svært viktig for at du skal klare å bli rik, så enkelt er det bare. Skal du bli rik i dag, så må du være veldig disiplinert. Noe annet fungerer rett og slett ikke på sikt.