Det er ingen tvil om at det kan lønne seg for mange firmaer å opprette AS og nå har det blitt forholdsvis billig å gjøre det. Man trenger kun 30.000 kroner i egenkapital. Det finne en del firmaer som hjelper til med å opprette AS. Et av dem er Dokumenthjelp.no – Ideal Media AS. Et annet er Conta.

Vi på lane.no ville i fjor undersøke hvordan man enklest oppretter AS og besøkte da Conta sine sider. Vi skulle undersøke igjen nå og fant da Dokumenthjelp.no, som er en kopi av Conta. Dermed tenkte vi at dette er samme firma, men bare med to forskjellige navn. Slikt skjer jo for å få flest kunder på nettet, det er ikke uvanlig at et firma bruker forskjellige navn. Vi så tidligere det samme med DNBNOR og Postbanken.

Men når vi sjekker nærmere oppdager vi denne tråden i et diskusjonsforum, ideal-media-dokumenthjelp-no-har-stj-let-skjemaet-vårt. Der kommer det ganske tydelig frem at Dokumenthjelp.no har stjålet innholdet på siden til Conta og presenterer det samme innholdet på sine egne nettsider.

Det gjør at vi blir uhyre skeptisk til Dokumenthjelp. Og det er vel ingen tvil om at Conta er å foretrekke å bruke for å opprette AS.

Her ser du bilder av de to nettsidene, først Conta sin orginale og så Dokumenthjelp.no sin kopi.