Våren nærmer seg med stormskritt, og det er snart på tide å tenke på dekkbytte igjen. Hvis du ikke har gode sommedekk liggende, bør du absolutt vurdere å kjøpe nye nå før det er høysesong for dekkjøp. Det er fullt lovlig å kjøre med piggfrie vinterdekk også om sommeren, men slike dekk vil ikke gi den samme stabiliteten, bremseevnen og veigrepet som om vinteren. Vinter- og sommerdekk har nemlig ulik gummisammensetning på grunn av den ulike temperaturen i de to sesongene. Derfor er det sterkt anbefalt at du bytter til sommerdekk når tiden er inne. Hvis du kjører med piggdekk har du dessuten ikke annet valg enn å bytte dekk. Avhengig av hvor i landet du bor er det nemlig å forbudt å kjøre med piggdekk etter første mandag etter 2. påskedag (Sør-Norge) eller 1. mai (Nord-Norge). Hvis sommerdekkene du har lagret gjennom vinteren er for slitte, eller hvis du ikke har sommerdekk liggende, er det på tide å skaffe dekk nå. Nye sommerdekk kan enkelt bestilles på nettet til svært reduserte priser. Jo raskere du bestiller, jo mer penger kan du normalt spare.

Hvordan finne riktige sommerdekk?

Det er enklere enn du kanskje tror å finne riktige sommerdekk til din bil. Du trenger nemlig slett ikke å være noen bilekspert for å finne dekk som passer til dine behov. De aller fleste nettbutikker tilbyr såkalte dekkalkulatorer som raskt og enkelt gir informasjon om hvilke dekk du kan bruke. I en slik kalkulator legger du inn biltype og tommer, eventuelt også ønsket fartsindekt og andre egenskaper. Du får også muligheten til å velge prisintervall slik at du kan finne dekk som passer best mulig til ditt budsjett. Flere dekkbutikker på nettet tilbyr dessuten egne lavkostnadsdekk som inkluderer produkter til ekstra lave priser.

Spar penger på sommerdekk

Som med alle andre produkter på markedet, er det penger å spare hvis man kjøper utenom sesong. Sommeren er enda flere måneder unna, og hvis du slår til nå kan du få ekstra gode priser på sommerdekk. Det kan dessuten være mye å spare på å velge riktig nettbutikk. Mens enkelte nettbutikker sender dekkene til deg helt gratis, er det flere som ilegger store fraktkostnader. Flere nettbutikker har dessuten avtaler med en rekke monteringsverksteder rundt omkring i landet, der du kan få montert de nye dekkene til redusert pris. Når du skal sammenligne dekkpriser må du derfor vurdere både prisen på selve dekkene, samt frakt- og monteringskostnader.